Integrativni manualni tretman

Terapeutski manualni tretmani su namjenjeni za opuštanje tijela i uklanjanje napetosti i bolova u mišićima i kralježnici. Osim toga, poboljšavaju san, uklanjaju nesanicu, migrene i stres.

U Adora Beauty Centru nudimo vam nekoliko vrsta terapeutskih tretmana. Izaberite onaj koji odgovara vama, opustite se i otkrijte novi način uživanja.

Integrativni manualni tretman

 

Integrativni manualni tretman (IMT) jedinstven je skup tehnika, pristupa i metodologija koje se bave bolnim simptomima i disfunkcijama organizma. Stručnjaci za IMT koriste svoje ruke za dijagnosticiranje i liječenje pacijenata.

Nudi mogućnost oporavka, te rehabilitacije kao alternativu i/ili dopunu invazivnim (kirurškim) zahvatima.

 

  • Koncepti i tehnike

IMT se bavi iscjeljivanjem iz strukturalne perspektive i funkcionalne metodologije. To znači da IMT rješava bol i disfunkciju tražeći uzroke ovih izazova.

Nakon što su uzroci pronađeni i liječeni, potencijal za funkciju se ponovno pojavljuje. Integrativna manualna terapija uvodi nove koncepte u tijelo, dajući tijelu priliku da se izliječi.

 

IMT terapeut procjenjuje pacijenta svojim rukama. Osjeća ritmove i biološke pokrete tijela nježno stavljajući ruke na klijenta. Primjer ovih ritmova je otkucaj srca, protok cerebrospinalne tekućine.

Kao i kod svih drugih aspekata IMT-a, procjena je integrativna, uzimajući u obzir višestruke i složene sustave cijelog ljudskog tijela. Dijagnostički alati IMT-a uključuju procjenu tjelesnih tkiva kao što su mišići, vezivno tkivo, arterije, vene, kosti i još mnogo toga.

 

IMT tehnike olakšavaju zacjeljivanje na staničnoj razini i potiču popravak tkiva. Kao i kod dijagnostike, terapijski je pristup integriran i obuhvaća mnoge tjelesne sustave uključujući anatomske, fiziološke, nutritivne i psihološke. Neki od anatomskih sustava koji najčešće zahtijevaju operaciju su kosti, mišići, cirkulacija, živčano tkivo, gastrointestinalni trakt, genitourinarni sustav, mozak i kardiovaskularni sustav. IMT se često bavi fiziološkim sustavima hormona, ciklusima spavanja, metabolizmom i načinom na koji se pacijenti nose sa stresom. Tretman je ručni. Često su višestruki sustavi usmjereni na olakšavanje ozdravljenja, budući da bolest ili problem u jednom sustavu može utjecati ili biti pogođen u drugom sustavu.

 

Svrha integrativnog manualnog tretmana je pomoći tijelu da postigne homeostazu, odnosno stabilnost cjelokupnog funkcioniranja ritmova organizma.

 

Sanja Vulić Bulat
Integrativni osteopatski terapeut

Kontaktirajte nas

    * obavezna polja